نماد سایت فروشگاه آنلاین ادویه جات

همه چیز درباره تخم شربتی

همه چیز درباره تخم شربتی

در این مقاله می خوانیم:

معرفی و تاریخچه گیاه تخم شربتی

خواص تخم شربتی از دیدگاه پزشکی و سنتی

10 روش متنوع برای مصرف تخم شربتی

 

تاریخچه تخم شربتی

تخم شربتی از زمان های گذشته تا کنون یکی از محبوب ترین دانه ها برای تهیه انواع نوشیدنی و شربت بوده است. شربت خنک و شیرین تخم شربتی و گلاب، یکی از بهترین نوشیدنی هایی است که طعم و عطر آن برای ایرانیان خوشایند و مطبوع است. این شربت در روزهای گرم تابستان، عطش و خستگی را از تن به در می کند.

اما ایرانیان تنها کسانی نیستند که به مصرف تخم شربتی علاقه دارند. این دانه به دلیل خواص بی شمار و فوایدی که دارد، در همه جای دنیا طرفداران بسیاری دارد. در این مطلب فواید تخم شربتی از دید طب سنتی و طب مدرن و همچنین 10 روش متفاوت برای مصرف این دانه معجزه آسا را بررسی می کنیم.

معرفی گیاه تخم شربتی

دانه های ریز و تیره رنگ تخم شربتی در واقع بذرهای گیاه ریحان کوهی و از خانواده نعناعیان هستند. این دانه ها قطری در حدود یک میلی متر دارند. دانه های تخم شربتی جاذب و نگهدارنده آب هستند و می توانند در حدود 12 برابر وزن خودشان، آب جذب کنند. خاصیت جذب آب این گیاه برای تأمین آب بدن مورد توجه و علاقه قرار گرفته است.

خواص بی نظیر تخم شربتی از دیدگاه طب سنتی

از دیدگاه برخی متخصصین طب سنتی تخم شربتی دارای طبع سرد و تر است و از این رو برای رفع عطش در روزهای گرم و خشک تابستان بسیار مناسب است. اما برخی متخصصین نیز معتقدند این گیاه طبع گرمی دارد. در هر صورت مسلم است که مصرف آن به همراه مقدار زیادی آب، به دلیل خاصیت جذب رطوبت، برای تأمین رطوبت و حفظ مایعات بدن مفید است.

مراقب خطر انسداد لوله های گوارشی باشید!

دانه های تخم شربتی همواره به جذب آب و رطوبت محیط اطراف خود تمایل دارند. در صورتی که این دانه ها همراه آب کافی مصرف نشوند، رطوبت و آب موجود در سیستم گوارش را به خود جذب کرده و به جای لینت مزاج، یبوست و خشکی ایجاد می کنند. نکته قابل توجه در مورد مصرف تخم شربتی این است که باید آن را به همراه مقدار زیادی آب مصرف نمایید  تا باعث انسداد مسیرهای گوارشی نشود.

///

سه نوع تخم شربتی متفاوت اما شبیه به هم!

تخم شربتی سنتی ایران

تخم شربتی سنتی، بذر گیاه ریحان کوهی است و بومی ایران است. این بذرها به رنگ سیاه و براق بوده ولی از تخم ریحان کمی ریزتر است. نام سنتی این گیاه بادروج یا بادروز بوده است و از گذشته های دور به عنوان نوشیدنی سنتی در ایران مورد استفاده قرار می گرفته است.

دانه چیا

دانه چیا نیز مانند تخم شربتی لعاب یا موسیلاژ تولید می کنند و در بسیاری موارد، خواص مشابهی دارد. دانه های چیا بذرهای گیاه Salvia Hispanica هستند. این گیاه نیز از خانواده نعناعیان یا Laniaceae است. در گذشته های بسیار دور، تمدن های باستانی آزتک و اینکا نیز از دانه های چیا در رژیم غذایی خود استفاده می کردند. دانه های چیا به رنگ های طوسی، قهوه ای و گاهی سفید دیده می شوند و رگه دار هستند.

تفاوت ظاهری این دانه ها با تخم شربتی در رنگ و اندازه آنهاست. اما این دانه ها از نظر خواص نیز با یکدیگر بسیار متفاوت هستند. دانه های چیا منبعی غنی از امگا3 هستند. در حالی که تخم ریحان و تخم شربتی در ترکیبات خود امگا3 ندارند.

تخم ریحان

تخم ریحان بسیار شبیه به بادروج یا تخم شربتی سنتی است. اما دانه های آن کمی بزرگ تر هستند. خواص تخم ریحان مشابه با تخم شربتی است.

تخم بالنگو

تخم بالنگو نیز بذرهای گیاهی از خانواده نعناعیان است و خاصیت تولید لعاب یا موسیلاژ دارد. اما دانه های بالنگو کشیده و بلندتر از تخم شربتی هستند. تخم بالنگو طبع گرم و تر دارد.

خواص تخم شربتی از دیدگاه پزشکی

همان طور که ذکر شد، مهم ترین خاصیت تخم شربتی، تولید لعاب و موسیلاژ است. موسیلاژ بهترین درمان طبیعی و بدون عارضه برای درمان یبوست یا خشکی مزاج است. وجود موسیلاژ در سیستم گوارشی، باعث تسهیل حرکت روده ها شده و دفع فضولات غذا را نیز آسان می کند.

تخم شربتی در ترکیبات خود مقادیری از ترکیبات پلی فنولی را دارد. همچنین وجود ترکیبات آنتی اکسیدانی در این دانه ها می تواند در پیشگیری از بیماری هایی مانند سرطان و دیابت مؤثر باشد. برخی دانشمندان معتقدند این گیاه دارای خواص ضد میکروبی نیز هست.

تخم شربتی دارای کلسیم به مقداری معادل یک پنجاهم کلسیم موجود در شیر است.

این گیاه بر خلاف شایعات و خواص اغراق آمیزی که برای آن گفته شده است، دارای ویتامین سی و امگا3 نمی باشد. میزان آهن موجود در تخم شربتی نیز در حدود یک بیست و چهارم گیاه اسفناج است. گاهی اوقات خواص دانه چیا به اشتباه به تخم شربتی نسبت داده میشود.

10 روش متنوع برای مصرف تخم شربتی

  1. تخم شربتی را به جای آب، در آبمیوه خیس کرده و پس از اینکه لعاب انداخت، میل کنید.
  2. می توانید از تخم شربتی در تهیه پودینگ و ژله استفاده کنید. به این ترتیب هم از خواص آن بهره مند خواهید شد و هم ظاهر زیبا و متفاوتی در دسرهای خود ایجاد می کنید.
  3. می توانید تخم شربتی را آسیاب کرده و به همراه غذا یا صبحانه مصرف کنید. در این صورت باید مطمئن شوید که به اندازه کافی آب به همراه آن مصرف کرده اید.
  4. می توانید تخم شربتی خیس خورده و متورم شده را به سالاد اضافه کرده و به همراه لیمو ترش میل کنید.
  5. در تهیه مربا و مارمالاد نیز می توانید از تخم شربتی استفاده کنید. باید توجه داشته باشید که تخم شربتی از شربت موجود در مربا جذب کرده و باعث لعاب بیشتر آن می شود.
  6. برای ایجاد لعاب در سوپ می توانید از دانه های تخم شربتی استفاده کنید. تخم شربتی به عنوان لعاب دهنده سوپ، می تواند جایگزین خوبی برای آرد باشد.
  7. تخم شربتی به همراه ماست ، می تواند به عنوان دسر همراه غذا استفاده شود.
  8. می توانید دانه های تخم شربتی را به چای صبحانه یا عصرانه خود اضافه کرده و میل کنید.
  9. در صورتی که از پودر چهارمغز یا غلات استفاده می کنید، می توانید تخم شربتی خشک را نیز آسیاب کرده و به آن اضافه کنید.
  10. بهترین نوشیدنی ایرانی:

شربت معروف تخم شربتی که از دانه های تخم شربتی خیسانده به همراه شربت شکر، گلاب و زعفران تهیه شده و با قطعات کوچک یخ خنک می شود. این شربت نوشیدنی بسیار گوارایی برای پذیرایی از مهمانان در روزهای تابستان است.

خرید عمده تخم شربتی

اگر صاحب فروشگاه گیاهان دارویی هستید، حتما می دانید که بیشتر مشتریان، به قصد خرید گیاهان و ادویه های مورد نیاز روزانه، به شما  مراجعه می کنند. فروشگاه اینترنتی بوبارد، یکی از بهترین گزینه های شما برای شارژ محصولات و خرید عمده تخم شربتی خواهد بود.

پس از ثبت سفارش، محصولات مورد نظر شما در هر کجای ایران به صورت رایگان برای شما ارسال خواهد شد. همچنین در صورت تمایل یک نمونه جهت تست و بررسی نیز برای شما ارسال می گردد.

خرید عمده تخم شربتی از فروشگاه بوبارد در کیسه های 10 کیلو گرمی امکان پذیر است. برای ثبت سفارش و خرید عمده تخم شربتی می توانید با شماره تلفن های درج شده تماس بگیرید.

امتیاز شما
[Total: 5 Average: 4]
خروج از نسخه موبایل